Zoeken in deze blog

dinsdag 19 juni 2012

Currysaus

Ingrediƫnten:
(4 pers.)
5 eetl. olijfolie
2 theelepels mosterdzaad
1 theelepel fenegriekzaad
3 verse groene spaanse pepers (zonder zaadjes en in dunne plakjes) of
5 druppels groene tabasco
2 stukjes verse gember van 2,5 cm, geschild en grof geraspt
3 uien, gepeld en fijngehakt
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
6 tomaten, gehakt
1 blikje kokosmelk van 4 dl
zout
800 gr. gemengde groenten (aardappel, courgette, paprika, ui, zoete aardappel,
spinazie, paksoi, bloemkool, linzen, bonen.....)

Bereiding:
Laat de olie in de pan heet worden en doe er het mosterdzaad bij. Wacht tot het gaat springen en voeg het fenegriekzaad, de spaanse pepers en gember toe. Roerbak het een paar minuten. Hak de uien en de gemengde groenten en doe ze in de pan. Laat 5 min. bakken totdat de uitjes lichtbruin en zacht zijn, voeg het chilipoeder en de kurkuma toe. Hak de tomaten fijn (evt. in een keukenmachine) en doe die ook in de pan. Laat alles een paar minuten koken en giet er 1 of 2 glazen water en de kokosmelk bij. Laat het pruttelen totdat de saus de consistentie van slagroom heeft en de groenten gaar zijn. Breng het op smaak met zout.
Serveren met basmatirijst.

Uit: Jamie Oliver, Happy days met de naked chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten