Zoeken in deze blog

donderdag 16 februari 2012

Couscous Salade

Ingrediënten
(4 personen)
250 gram couscous
1 rood pepertje (optioneel)
2 eetlepels verse muntblaadjes
8 eetlepels olijfolie
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
25 gr rozijnen of abrikozen
5 bosuitjes
1 bosje peterselie
1 limoen
150 gr feta
1 teentje knoflook geperst
zout
versgemalen peper

Bereiding
Laat de rozijnen 1 uur wellen in koud water
Bereid de couscous volgens aanwijzing op verpakking
Snipper het uitje, ontdoe het pepertje van de zaden en zaadlijst en snijd ragfijn.
Ontdoe de peterselie van de harde stengels,doe de peterselie samen met de munt in een glas of mok en knip met een schaar in kleine stukjes.
Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Was de limoen goed schoon en rasp het groen van de schil. Pers vervolgens het sap eruit.
Klop een dressing van olijfolie, het limoensap, de limoenrasp en de knoflook.
Schep alle ingrediënten en de dressing voorzichtig door de couscous en breng op smaak met wat zout en peper. Verkruimel vervolgens de feta erover en garneer met een takje peterselie, een blaadje munt en een klein partje limoen.

ENJOY!!!!!!!!


1 opmerking:

  1. Klinkt goed.....ik denk dat deze ook heel lekker is met quinoa i.p.v. couscous!

    BeantwoordenVerwijderen