Zoeken in deze blog

vrijdag 3 februari 2012

Chinese tomatensoep


Benodigdheden (voor 2 liter soep):
*1 liter water
*2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk
*2 bouillonblokjes
*zonnebloemolie
*1 ui
*2 tenen knoflook
*6 eetlepels suiker
*4 eetlepels zoete ketjap
*2 eetlepels azijn
*1/2 theelepel sambal
*1 theelepel djahe
*1 theelepel sereh
*2 eetlepels maizena
*1 hand vol mihoen
*2 handjes taugé
*1 dunne prei

Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook. 
Was de tauge schoon onder de kraan.
Snij de prei in dunne ringetjes en was deze in een vergiet onder de kraan.
Doe een beetje olie in een grote soeppan. Doe de ui en de knoflook erbij.
Laat het even bakken en roer af en toe.
Doe de prei bij het uimengsel in de pan en laat dit even meebakken.
Voeg het water en de pakken gezeefde tomaten toe.
Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes koken.

Maak in een schaaltje een mengseltje van de suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh.
Roer dit door de soep.
Roer de maizena in een schaaltje met een klein beetje water tot een glad papje.
Voeg dit ook aan de soep toe.
Roer even goed door.
Voeg de mihoen toe.
Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken.
De laatste 5 minuten laat je de tauge meekoken.

Lekker met wat kroepoek en miniloempia's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten