Benodigdheden (voor 2 liter soep):
*1 liter water
*2 pakken gezeefde
tomaten van 500 gram per stuk
*2 bouillonblokjes
*zonnebloemolie
*1 ui
*2 tenen knoflook
*6 eetlepels
suiker
*4 eetlepels zoete
ketjap
*2 eetlepels azijn
*1/2 theelepel
sambal
*1 theelepel djahe
*1 theelepel sereh
*2 eetlepels
maizena
*1 hand vol mihoen
*2 handjes taugé
*1 dunne prei
Bereiding:
Pel en snipper de ui en
knoflook.
Was de tauge
schoon onder de kraan.
Snij de prei in
dunne ringetjes en was deze in een vergiet onder de kraan.
Doe een beetje olie in een grote soeppan. Doe de ui en de knoflook erbij.
Laat het even
bakken en roer af en toe.
Doe de prei bij
het uimengsel in de pan en laat dit even meebakken.
Voeg het water en de pakken
gezeefde tomaten toe.
Breng de soep aan
de kook en laat deze 10 minuten zachtjes koken.
Maak in een schaaltje
een mengseltje van de suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh.
Roer dit door de
soep.
Roer de maizena in
een schaaltje met een klein beetje water tot een glad papje.
Voeg dit ook aan
de soep toe.
Roer even goed door.
Voeg de mihoen
toe.
Laat alles nog
eens 20 minuten heel zacht doorkoken.
De laatste 5
minuten laat je de tauge meekoken.
Lekker met wat kroepoek en miniloempia's!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten