Zoeken in deze blog

dinsdag 19 juni 2012

Penne carbonara

Ingrediƫnten:
450 gr. gedroogde penne
10 plakjes pancetta of gedroogde, gerookte bacon
olijfolie
5 biologische eidooiers
100 ml slagroom
125 gr. geraspte parmezaanse kaas
zout en peper uit de molen

Bereiding:
Kook de penne al dente in gezouten kokend water.
Bak terwijl de pasta kookt de pancetta in een beetje olijfolie krokant.
Druk het een beetje stuk en zet aan de kant.
Klop in een kom de eidooiers met de slagroom en de helft van de kaas.
Laat de pasta als deze gaar is uitlekken en schep hem meteen door het eidooiermengsel. Doe de stukjes pancetta er ook direct bij.
Breng op smaak met flink wat peper en strooi de rest van de kaas erover.
Serveer direct, liefst met een lekkere salade en een rood wijntje erbij!

Uit: Jamie Oliver, Happy days met de naked chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten