Zoeken in deze blog

dinsdag 19 juni 2012

Crostini met erwten en tuinbonen

Ingrediënten:
1 ciabattabrood, in dikke plakken van 1 cm gesneden
1 grote teen knoflook, gepeld en gehalveerd
olijfolie van goede kwaliteit
1 kopje verse erwten (of anders diepvries, geen blik!)
1 kopje verse tuinbonen (of anders diepvries, geen blik!)
1 kopje verse muntblaadjes
1 kopje geraspte pecorino of parmezaanse kaas
citroensap
peper en zout uit de molen

Bereiding:
Maal in een vijzel of keukenmachine de munt met de erwten, tuinbonen tot een papje. Doe de kaas erbij en maak het mengsel aan met een flinke scheut olijfolie en voeg er naar smaak wat citroensap, peper en zout bij.

Rooster de sneetjes ciabatta in de oven.
Wrijf terwijl ze nog warm zijn in met de snijkant van de knoflook en besprenkel ze licht met olijfolie.
Bestrijk ze dan met het erwten-tuinbonenmengsel. Garneer met wat extra geraspte pecorino of parmezaan en een beetje munt....heerlijk!

Uit: Jamie Oliver, Jamie's Italië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten