Zoeken in deze blog

dinsdag 19 juni 2012

Courgettesalade

Ingrediƫnten:
4 courgettes, niet te groot
1 rode spaanse peper
half teentje knoflook
handje verse munt
kneepje citroensap
goede olijfolie
zeezout en peper uit de molen

Bereiding:
Snij de courgettes in de lengte in zo dun mogelijke plakjes (liefst met een schaaf).
Gril ze in een hete grilpan tot ze aan beide zijde licht gebruind zijn.
Spreid de plakjes uit op een grote schaal en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. 
Strooi er wat zeezout en peper uit de molen overheen.

Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn en strooi dit samen gelijkmatig uit over de courgettes.
Snipper de munt en strooi dit er ook overheen. 
Besprenkel met wat olijfolie en een kneepje citroensap.
Serveer direct.

Uit: Jamie Oliver, Happy days met de naked chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten